Снимка: pexels

Интервюто за работа може и да не е най-удобният момент да уговорите абсолютно всички клаузи, по които бихте желали да работите, както и ползите, които бихте могли да извлечете от новото си работно място, но това не означава, че не можете да преговаряте за основните сред тях.

С течение на времето новото ви работно място може да бъде превърнато в мотивиращо, приятно и комфортно място, което да ви носи удовлетворение, а не само стрес.

За целта е необходимо да знаете как и за какво да преговаряте. Не всички работодатели мислят за всички малки компоненти на комфорта на своите служители, пък и всеки човек има своите индивидуални нужди.

Ето защо можете да си позволите да говорите с ръководителя си за нещата, които бихте искали да ви бъдат осигурени, за да можете да изпълнявате служебните си задължения по-качествено и бързо.

По-висока заплата

Един от най-трудните разговори, които много хора се притесняват да водят, е за повишение на заплатата или искането на по-високо заплащане още на интервюто. За да имате самочувствие да го направите, трябва да познавате много добре силните си страни и адекватността на квалификацията си. От значение са и постигнатите успехи на съответното работно място.

Като вземете предвид всички тези аспекти на вашата професионална личност можете с гордост да поискате по-висока заплата.

Повече дни отпуск

Ако имате своите съображения за свободното време, бихте могли да преговаряте с шефа си за повече дни платен или неплатен отпуск, като съгласувате това със заплащането. В определени случаи работодателите биха се съгласили, ако определена част от заплащането ви бъде орязана или часовете на заетост намалени. Всичко това подлежи на преговори.

Повече повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase