Снимка: istosk

Какво се случва, ако откриете любовта на работното място? А какво ще стане, ако не е любов, а просто флирт, игра, закачка или нещата между вас не се получат. Или още по-лошо – разкривате чувствата си, а той не откликва на тях. Сценариите са много. В който и от тях да се окажете, трябва да помислите за всички възможни ситуации и как да излезете морално невредими от тях. За какво да помислите преди всичко?

Колко често офис романсите се оказват любов

Помислете за това какви са чувствата ви и дали усещате емоция и у колегата си. Срещите с човек от офиса, в който работите, може да се окажат по-трудна задача, отколкото предполагате. Много фирми имат политика, ограничаваща флирта на работното място. Може да се окаже, че рискувате доста, ако предприемете тази стъпка. Скриването на такава връзка не е лесно. Ако в крайна сметка любовта се окаже по-силна и устои на тези предизвикателства, не се отказвайте от нея. Просто помислете преди да предприемете първата крачка.

Мислете два пъти

Вероятно бихте се чувствали напрегнати, когато се чудите дали да се срещате с колега и имате пълното право за това. Флиртовете на работа могат да са нож с две остриета, могат да навредят на репутацията ви, на работата ви занапред или да снемат доверието на шефа ви към вас. Колегите могат да ви обявят за кариеристка, ако дръзнете да въртите любов с шефа или с някой по-високопоставен от вас. Преди да тръгнете да вървите по този тънък лед, помислете два пъти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase