Снимка: Istock

Нека си го кажем, разбитото сърце боли! И то много. Приключването на една любовна връзка, съпроводена с редица разочарования, може да ни подейства разрушително физически и емоционално. Понякога успяваме бързо да се възстановим, но в някои случаи се налага да изминем 8 етапа на възстановяване, вижте кои.

Етап 1

Отказ. Първото нещо, с което се сблъскваме е това, че отказваме да приемем, че нещата са приключили. Отказваме да променим социалния статус в социалните мрежи, водеща снимка в телефона ни, на която сме с бившия си партньор, не споделяме, че вече не сме обвързани. Някъде дълбоко в себе си сме убедени, че това не е краят.

Етап 2

Заслепяващ гняв, който изпитваме към света, него, случващото ни се. Търсим по-често съветите и утехата на приятелите и семейството. Разказваме отново и отново ключови моменти от връзката ни, преглеждаме фактите, пишем гневни съобщения или блокираме по всякакви канали възможността да комуникираме с бившата си половинка.

Етап 3

Усамотяване и непрекъснат плач. Нуждаем се от време, в което да бъдем само със себе си и емоциите, които се случват в нас. Безсънието е чест нощен гост, а сълзите често са му компания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase