Снимка: unsplash

Кога бе последният път, когато правихте невероятен секс? А може би от известно време сте в застой, сексуална суша и ви липсват интимни ласки? Спирането на секса за някакъв период от време, всъщност не е безобидно за нашето здраве и сексуалност.

Имунитетът намалява, вагиналните стени може да изтънеят, рискът от рак при мъжете се повишава, но също така излагате на риск и връзката си (ако се намирате в такава). Може ли липсата на секс да се отрази и на фигурата ни, оказвайки се причина за наддаване на тегло? Оказва се, че да, вижте защо.

Изгаряте по-малко калории

Един от най-приятните начини да изразходвате излишни калории е по време на секс. Според специалисти, за 30 минути секс изгаряме средно по 100 калории. Тук може да видите колко калории ще изгорите в някои секс пози.

Депресията може да доведе до покачване на килограмите

Последните проучвания показват, че сексът може да помогне за облекчаване на депресията. Липсата на интимни ласки може да се отрази на емоционалното състояние. Дълги часове сън, емоционално хранене, са само част от последствията свързани с депресията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase