Снимка: istock

Изневярата винаги боли, когато бива разкрита. Изневеряваме, изневеряват ни, а следващите ни взаимоотношения неизменно биват белязани по един или друг начин от изневярата. Можем ли да се предпазим от нея и има ли знаци, които биха ни подсказали, че партньорът ни е склонен към любовни измами?

В следващите редове споделяме някои резултати от проучвания. Не забравяйте, че това все пак са статистически данни, изневярата е личен избор.

Предишни изневери

Според учените, има редица фактори, които могат да повлияят на поведението ни в любовните отношения, а предишните изневери са един от тях. Хората, които са създали нова връзка, но са изневерявали на предишния си партньор, най-вероятно няма да бъдат верни и в новите си взаимоотношения. Обикновено те не оценяват връзките си и са готови отново да се оставят на изкушението.

Висока позиция

Личностите, които заемат по-висока позиция в служебната йерархия, без значение от какъв пол са, оказва се са по-податливи на изневери. Това заключение е направено от учени от университета в Тилбург. Според психолозите, хората на лидерски позиции са по-уверени в себе си, лесно комуникират с противоположния пол, не се страхуват да бъдат сами.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase