Снимка: pixabay

Повечето жени се притесняват да правят секс по време на менструацията си. Смятат го за неприятно, а най-вече мислят, че партньорите им биха се отвратили. Истината е, че много мъже всъщност нямат нищо против да правят секс през този период от женския цикъл, стига да е на правилното място по правилния начин.

Какво е нужно да знаем за секса по време на цикъла и защо оргазмите са още по-силни? Ето отговорите.

Чувствате се с по-високо либидо

Ако сте говорили с приятелките си на тази тема вероятно знаете, че това не се случва само на вас. Хормоните в женския организъм могат да направят чудеса, едно от които е силно повишеното либидо. Но не само хормоните си казват думата. Подсъзнанието също. Само защото стигмата ви налага в този период да не правите секс, желанието ви се покачва многократно. Сексът се превръща в забранен, но желан плод.

Има много ползи от секса през менструацията

Заветната цел – множествени и наситени оргазми, се постига най-лесно по време на цикъла. Добрата лубрикация, осигурена от менструалното кървене, овлажнява вагината и прави усещанията по-силни и приятни.

Допълнителен бонус от секса по време на цикъл, е по-силното кървене. Тъй като оргазмите в този момент са по-разтърсващи, мускулната контракция е по-силна, съответно кървенето по-обилно. Така количеството отделена кръв напуска тялото по-бързо. И още един бонус – спазмите и болките намаляват, тъй като мускулатурата се съкращава.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase