снимка: outnow.ch

В забързаното ежедневие често забравяме за нашето Аз. Пренебрегваме личните си нужди, онези малки неща, които ни карат да се чувстваме добре. И така без да осъзнаем, попадаме в капана, наречен лична криза.

Личната криза е когато мислим за миналото, притесняваме се за бъдещето, но забравяме за настоящето; когато имаме куп лоши навици, когато искаме да променим нещо, но си казваме: "Ще започна от понеделник...", но разбира се не започваме нищо.

Вижте още 5 знака, че е време да промените живота си.

Нямате желание за нищо ново

Един от сигурните знаци, че трябва да се вземете в ръце, е апатията. Не ви вълнуват забавления, на интересните предложения и новини реагирате скептично, загубили сте желание да научите нещо ново, да се надградите, изобщо нямате никакъв ентусиазъм за нищо.

Неглижирате себе си и дома си

Кога бе последният път, в който се погрижихте за външния си вид, как се храните и заобикалящата ви среда в какво състояние е? Безразличието към тялото и околната среда около вас са едни от първите знаци, че незабавно трябва да започнете промяна.

Започнете с грижата за себе си, с малки стъпки. Почистете дома от ненужните неща. Това ще ви накара да се чувствате по-добре, а по този начин освобождавате място в живота си за нови и хубави неща.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 9 месеца

Това се казва депресия и само психолог може да помогне. Ако, нещата вече са извън контрол психиатър, лекарства и болния трябва да бъде под лекарско наблюдение. Нещата са сериозни. Статии и съвети не са нужни.

6

смотанячке

преди 9 месеца

започни от себе си като даваш акъл

5

Анонимен

преди 9 месеца

"Нямате желание за нищо ново Неглижирате себе си и дома си"
За съжаление тези два фактора трябва да се проверят от специалист/психиатър защото може да са причина за нещо много по сериозно отколкото каквато и да е промяна. Вземете мерки!