Pixabay

Когато най-добрата ви приятелка е скъсала с гаджето си, вие сте до нея, за да я подкрепите в този тежък момент. Това може да се изчерпва с подложено рамо за сълзите й 24/7, изненадващи партита и екскурзии или дори уреждането на слепи срещи с други мъже. Едно е ясно – вие я подкрепяте на 100 % в този тежък момент! 

Когато обаче мъжът, с когото се е разделила, също е сред вашите приятели, правилата се променят. Като за начало вие няма как го плюете и да съзаклятничите с нея как да го накарате да си "плати" за стореното. Освен това той също се нуждае от вашата подкрепа и не можете да посветите цялото си време на нея, тъй като сте на неутрална територия. Разбира се, лоялността ви под секрет стои зад единия (по-всяка вероятност човека, който усещате по-близък и когото познавате от по-отдавна). Ако обаче и тримата се знаете от деца, нещата са наистина сложни.
 
Как да се справите в тази ситуация – между чука и наковалнята?
 
Поставете веднага граници
 
Още в момента, в който усетите натиска под една или друга форма от двете страни, ударете спирачка и обяснете и на двамата, че няма да избирате страна и не трябва да ви пресират в тази посока. Обяснете им, че няма да позволите на никой от двамата да злослови за другия пред вас или да ви въвлича в някакво действие, което би ощетило другата страна.
 
Разпределете времето си
 
Ако сте много близки и с двамата, ще прекарвате доста време с тях, но няма как да стане едновременно! Разделете си времето съобразно това кой има по-голяма нужда от вас и по-тежко изживява раздялата. Никога не се извинявайте за закъснение или отсъствие , обяснявайки че сте прекарали времето с бившия му/й. И като цяло не коментирайте пред никого от двамата какво правите и обсъждате, докато сте с някого от тях. Пълна конфиденциалност!
 
Не поствайте в социалните медии
 
Вероятно сте активни онлайн и обичате д се отбелязвате на различи места с приятели, демонстрирайки какво правите. Предполага се, че и двамата вече бивши са част от приятелите ви с социалните мрежи – т.е. на никого няма да му стане хубаво, ако види, че вие купонясвате или си прекарвате свободното време с неговия бивш. Да, не е приятно да се криете, но излишната показност е болезнена за единия от вашите приятели и ще даде повод за скандал помежду ви.
 
Още съвети за връзки четете в Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

3

Алтерниращ веганист

преди 8 месеца

Този бълвoч преведен от пост в долнопробна фейсбук група, програмиран да бъде изплескан точно в единайсе, като последна "новина" за дена, грейна между два текста отнасящи се до катастрофата на автобуса.
Дpаскачи недоyчили, махнете ги тези текстове, все едно писани от маймyни откраднали клавиатури, и прекратете автоматичното публикуване.
А още по-добре закрийте този кликбайт сайт, направете си група във фейса и си намерете по-подходяща работа. Щото журналисти не сте.
И як адблок за вас от мен!

2

Анонимен

преди 8 месеца

От тия "приятелки" се пазете като от ***. Те все дават "компетентни" становища относно мъжа, като много пъти са водени от лична злоба или завист. А не рядко са в основата на разделите с интригите, които съвсем по "приятелски" създават. То ясно, че хората имат и недоразумения и спорове, ама приятелките вместо да ги оставят да си изяснят нещата сами се намесват винаги по най-подлия начин давайки акъли, които е по-добре да оставят за проба в собствения си живот, а не да ги пробутват на другите.

1

.......

преди 8 месеца

niamam takuv slu4aiv li4nia si jivot bez tulkuvania. niamam predstava kak da postupia