Снимка: Pixabay

Ако хванете бика за рогата, ще си изпатите. Телецът е земен знак, неслучайно изобразяван с образа на бика. Телците са здрави, силни физически и изключително емоционално издръжливи. Те са добри, но могат да притежават и доста отрицателни черти като повечето хора.  

Телецът знае, че понякога може да е натрапчив, упорит и плашещо ядосан, особено ако е провокиран. 
 
Управляваща планета за Телците е Венера. Тя е богинята на любовта. Заради нейното влияние Телецът е много чувствен и страстен, но може да има и бодли като една красива роза, която понякога причинява и болка. 
 
Кои са най-характерните тъмни черти на Телеца?
 
1. Те са упорити и твърдоглави.
 
Лесно е да бъдете привлечени първоначално от Телеца. Тяхната природа изглежда лесна за управление. Трудолюбиви са, ценностите им са свързани със семейството, а характерът им е чувствен и обаятелен. 
 
Ако ви обича Телец, очаквайте да ви засипва с почивки в превъзходни хотели, екскурзии до екзотични места, разходки и почивки, приличащи на меден месец, пълни с изискани ястия и вино. 
 
Но когато меденият месец свърши, можете да усетите коренно противоположно отношение. Историята изведнъж става много различна. 
 
Тежкият работен ден на Телеца поглъща цялото му ежедневие. Той е вглъбен, упорит, неспиращ да се блъска в стени, без да се отказва. След здрава работа през деня, Телците обичат да си похапнат добре и да се излегнат на дивана. И само да имате късмет да не сте го посрещнали с топла вечеря. Това може да предизвика дори скандал. 
 
Телците обичат всичко да се случва в точно определен час, графикът да се спазва и всичко да следва рутината си. Ето защо, ако вечерята не ги чака на масата след работа, това ги разгневява. Стават недоволни, мрънкащи, нацупени.

Останалите тъмни черти от характера на Телеца, вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase