Снимка: outnow.ch

Познавате ли поне една нарцистична личност? Това, което вероятно сте забелязали в нея е, че "носи маска" и рядко би разкрила истинската си същност.

Нарцисите спадат към групата на токсичните личности. Тези, за които казваме, че ограбват нашата положителна енергия. Но освен тях има още 4 типа личности, които е добре да не допускаме в живота си. Вижте кои са.

Хора, които избягват отговорността

Всеки познава хора, които не желаят да поемат отговорност за своите действия. Те са склонни да обвиняват другите за собствените си грешки. Именно по този начин влияят негативно върху живота ни. Не са склонни да се променят, а и е много лесно да станете жертва на техните проблеми, докато се опитвате да разрешите своите.

Саморазрушителните индивиди

Сещате ли се за съседа, колежката, роднината, познатата, която вечно се оплаква от живота, винаги намира начин да поиска вашето съжаление? Този вид личности, които ограбват нашата положителна енергия, при критика, било то и градивна, даване на съвет, почти винаги заемат отбранителна позиция.

Те не се интересуват от това как да разрешат собствените си неволи, очакват друг да го направи. Не на последно място не ги вълнуват и вашите проблеми. Саморазрушителните хора нямат интерес да се развиват като личности, да се променят. Струва ли си такова приятелство или познанство?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

7

до 13

преди 4 години

....ми то има и демократи,и какви ли не, влачещи двойно,и тройно.... :))) Последните 30 години го доказват.... :))))

6

Анонимен

преди 4 години

До АгджатаНай - мразя авантаджии - стари комунисти. Свикнали са да влачат цял живот.

5

...бившата....

преди 4 години

...Мда.... има хора - специалисти в извличането на положителната енергия на околните....а на външен вид-живи ангелчета.... ужас, направо......