Снимка: unsplash

Психопатите не са просто герои от холивудски филми. Дори не е задължително да са убийци, каквито сме свикнали да ги виждаме в различните филмови сценарии. Те са съществуващи личности и се намират сред нас. Дори може да живеете под един покрив с психопат, без да си давате сметка за признаците, които проявява.

По какво да познаете, че някой е психопат?

1. Липса на каквато и да е емпатия.

Може би най-отличителната черта на психопатите е, че те не са способни да изпитват чувства като емпатия, дълбоко съчувствие, когато някой страда. Те не могат да прощават и да вярват на някого. Психопатите много умело използват уязвимостта на околните. Дори не се замислят как точно да действат, защото имат вграден радар за локализиране на слабите места.

2. Те са манипулативни.

И точно защото умеят да отгатват и управляват слабите места на хората, психопатите знаят как точно да ви накарат да действате по тяхно усмотрение. Те могат да ви накарат сами да се разколебаете в мнението си, да правите неща, които иначе не бихте правили, да се съгласявате с тяхната правота.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

До nina

Вярвам ти. Познавам някои такива.

За съжаление, случва се някои от най-близките роднини да се държат като психопати.
В такива случаи, наистина най-доброто решение е да се дистанцираш.

10

nina

преди 1 година

От тези 10 характеристики,майка ми покрива точно 9,отне ми много дълго време,за да го осъзная и преборя.От няколко години нямаме допирни точки и нещата са прекрасни.За съжаление,има майки,които вредят на децата си и моята е една от тях.

9

Анонимен

преди 1 година

До шматка

Ти не дращиш ли? :)