Снимка: outnow.ch

Ако скоро планирате да се преместите с гаджето си под един покрив, то добре е много внимателно да обмислите нещата, преди да скочите в новия си живот заедно на сляпо.

Създайте си план, поискайте съвети и мъдрости от другите двойки, които вече живеят заедно.

Много е важно да сте подготвени за това съжителство, защото ви очакват големи изненади по пътя.
А ето и пет неща, които никой няма да ви каже, като чуе че сте решили да предприемете тази сериозна стъпка в живота си.

1. Ще започнете да харчите повече

Дали за наем, за битови сметки или за нови вещи и мебели, всеки нов дом си идва със своите задължителни, но и непредвидени разходи. Скоро с половинката ви ще осъзнаете, че животът под един покрив е по-скъп, отколкото сте очаквали. Ще дойде момент във връзката ви, в който ще трябва все по-често да обсъждате общия си бюджет и да говорите на тема пари и разходи. Това може да убие романтиката между вас, но пък е важна стъпка, без която няма как да градите общо бъдеще.

2. Общото жилище може да се окаже тясно за емоциите и на двама ви

Дори да сте заедно с половинката си от няколко години, едва след като заживеете заедно, ще разберете какво са истински конфликти. Може да се окажете неподготвени за това, че споровете ви ще преминат в изцяло ново измерение, заради това, че живеете под един покрив. Понякога това е разочароващо, защото когато сте ядосани, но делите едно и също физическо пространство, става по-трудно да прекратите спора бързо и да забравите. Изведнъж домът ви може да се окаже тесен за гнева и отрицателните емоции и на двама ви.

Още по темата четете в Tialoto.bg
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase