Снимка: outnow.ch

Появата на бебе е началото на един от основните етапи в живота, който повечето родители планират по-рано. Въпреки че повечето хора смятат, че бременността е предизвикателство, отглеждането на едно дете е още по-трудно! Да не говорим за отглеждането на две деца!

Родителите получават двойна доза грижи и притеснения, но и двойно щастие. Кога обаче е най-подходящото време за второ бебе?

Тук са някои от факторите, които трябва да имате предвид, когато взимате решение за още едно дете:

1. Възрастовата разлика между двете деца

Различни изследвания показват, че разлика между година и половина и две е най-подходяща, що се отнася до здравето на майката и новороденото. Разлика под 17 месеца може да увеличи риска от преждевременно раждане, а разлика над пет години – да предизвика затруднения при раждането.

2. Физическото ви състояние

Раждането на дете е задача, която се нуждае от постоянна енергия и добро здраве. След като роди бебето си, жената се нуждае от време, за да възстанови своето тяло. Планирана разлика от поне 18 месеца позволява на хормоналните нива, кръвоснабдяването и силата на тялото на жената да достигнат нормалните си нива отново. Това ще гарантира не само здравословно състояние на ума, но и най-важното - здраво тяло, необходимо за следващите девет месеца.

3. Възрастта на първото ви дете

Според някои изследвания децата до 1 година все още не осъзнават значението на това, че имат родители, ето защо те трябва да преминат фазата, в която разбират вниманието, което получават от своите майка и баща. В същото време децата над четири години започват да чувстват необходимостта да правят много неща сами – съответно те не се нуждаят толкова много от родителите си. Разлика под четири години може да доведе до съперничество за родителско внимание между децата.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.