Снимка; Getty Images

Може би помните как преди две години режисьорът на "Снежанка и ловецът" Рупър Сандърс изневери на красивата си съпруга Либърти Рос с актрисата Кристен Стюарт. Тогава британецът беше на 42 години и се радваше на уж стабилно семейство с две деца.

След аферата им с Кристен Сандърс провали брака си (Либърти се разведе с него), а Стюарт не успя да задържи гаджето си - Робърт Патинсън.

Въпреки че всички подобни истории имат сходен сюжет и край, все пак много мъже на средна възраст решават да изневерят на постоянната си половинка. Според статистиките изневярата се увеличава с всяка година и то с обезпокоителни темпове.

Мъжете по принцип са по-склонни към извънбрачна афера, отколкото жените. Според изчисленията 60% от всички женени двойки участват в някаква форма на изневяра в даден момент от брака си. Въпросът е: "Защо?"

Вероятно за всеки мъж причината за това е различна.

Ето и 7 от най-основните поводи за изневяра от страна на мъжете около 40 години:

1. Кризата на средната възраст

Този етикет се е превърнал в клише, но е истина, че много мъже в края на 30-те или началото на 40-те си години имат нужда от нова тръпка в живота си. Включително и в сексуален план те започват да мечтаят за нови приключения и изживявания.

2. Това е в природата на конкретния мъж

Не всеки мъж е кръшкач, но е факт, че за представителите на силния пол моногамията е по-голямо изпитание.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase