Снимка: outnow.ch

Ако в момента си търсите работа и редовно ходите по интервюта, то добре е да изтъквате всеки свой полезен опит, дори той да няма нищо общо с позицията, за която кандидатствате. Това важи с особена сила за младите хора, които наскоро са завършили университет и са в началото на кариерата си.

Очевидно е, че те не са много квалифицирани и нямат опит в индустрията, но това не значи, че нямат куп умения и потенциал.

Без значение как изглежда автобиографията ви или мотивационното ви писмо, добре е по време на интервюто за работа да споменете пред бъдещия си работодател някои от своите минали преживявания.

Ето и нещата от миналото ви, които не трябва да премълчавате:

1. Участвали сте в актьорска формация/трупа, изявявали сте се на сцена

Ако имате опит с изявите пред публика и знаете как да задържите вниманието на хората, вие сте един ценен кадър за всяка една компания. Ораторските способности са важно умение в бизнес средите. Особено ако ще трябва да правите презентации, да организирате конференции, да работите с много клиенти и т. н. Не всички хора се чувстват удобно да говорят пред публика и да съумеят уверено да представят своите идеи.

2. Заемали сте лидерски позиции

Ако сте били президент на студентската организация, отговорник на класа в училище, капитан на отбора по баскетбол и т. н. – трябва да го изтъкнете на интервюто за работа. Без значение каква ръководна позиция сте заемали и къде, това е важно да се отбележи и ще ви даде някакво предимство. Това не само показва, че вие сте в състояние да организирате и управлявате в рамките на една организация, но че сте надежден индивид, щом другите са ви гласували доверие и че имате добри комуникативни умения (щом сте си взаимодействали с другите хора ефективно).

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Коментари Напиши коментар

16

У нас ще кажат:

преди 6 години

Лидерска позиция, писане в училищния вестник - "Този (тази) е много амбициозен, ще ни измести бързо!"Играл(а) си на сцена - "Сигурно е по тънката част".Спортуваш? - "Този (тази) дали няма да кръшка от работа, за да ходи на фитнес? След като поддържа добра форма, дали няма да стане гадже на шефа (шефката)?"Работил(а) си почасово - "Значи произхожда от семейство, което няма големи възможности.Нека постъпи при нас, няма да получи бързо и успешно кариерно развитие, но ще го товарим с работа."

15

Анонимен

преди 6 години

Много хора развиват час мак.Работят час мак.И към някоя фирма.

14

Анонимен

преди 6 години

Работете си час мак.В някоя голямя фирма и хич да не ви пука.Поне няма да ви се налага да "пеете".Всичко ще се крепи едниствено и само на вашия усърден труд и качества.