Снимка: архив, Reuters

Няма значение каква религия изповядвате или пък дали сте атеисти, какво е вашето минало или накъде сте се запътили в живота си – Буда е духовен учител, който вдъхновява поколение след поколение. неговата философия кара хората да извадят наяве най-доброто от себе си.

Цитатите на Буда са общовалидни истини, неподвластни на времето и обстоятелствата. Ако се вслушате в тях, ако се опитате да ги разберете и да вникнете в техния смисъл, със сигурност ще погледнете по различен начин на живота и много по-лесно ще откриете своя вътрешен мир.

„Всяко злодеяние възниква заради ума. Ако умът се трансформира, може ли злодеянието да остане?“

Трябва да промените начина, по който мислите за нещата и живота като цяло. Ако започнете да мислите по-позитивно, със сигурност ще усетите положителна промяна във и около себе си.

„Всичко, което сме, е резултат от това, което мислим. Умът е всичко“

Точно както се казва в една стара поговорка – човек е това, което си мисли, че е. Не може да очаквате да бъдете добре, ако смятате, че не сте или още по-лошо – че не го заслужавате. Не може да очаквате да успеете в живота, ако дълбоко в себе си се съмнявате, че това наистина ще се случи.

„Да завладеете себе си е по-велика задача, отколкото да завладеете другите“

Много по-трудно е да разберете накъде сте се запътили в живота и каква е вашата мисия, отколкото да разгадаете някой друг човек. Детайлното опознаване на собствената същност е най-голямото и трудно предизвикателство за всеки.

„Каквото мислим, в това се превръщаме“

Не спирайте да мечтаете и да преследвате целите си, без значение колко хора ви казват, че сте луди и никога няма да успеете. Ако всички са мислили като тях, светът нямаше да разполага с този напредък, на който се радва в момента.

Още от мъдрите слова на Буда може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase