Снимка: freeimages.com

В навечерието на новата година всеки има своите малки тайни, за които смята, че ще му донесат късмет след 1 януари. Споделяме някои вярвания, които ще ви подскажат как да гадаете за новата година и как да поканите щастието и любовта в дома си. 

Според някои вярвания, за да имате късмет през новата година, в полунощ поставете под възглавницата си подкова (трябва да спите така). Тя ще ви донесе много радости. 

Малко преди настъпването на полунощ отворете всички врати и прозорци в дома ви. Така всичко лошо от изминалата година ще си отиде и ще въведете новата в дома си. 

Организирайте шумно парти, слушайте хубава музика и не забравяйте фойерверките. В много култури се вярва, че шумът в полунощ плаши злите духове и нечистите сили. 

Облечете нова дреха за посрещането на 2015 година, на която да има поне мъничко червено или златно. Смята се, че ако носим нови дрехи в първия ден на новата година, ще имаме изобилие през следващите 12 месеца. А червеният и златен цвят ще ви донесат много любов и парични постъпления. 

Не чупете нищо в първия ден на новата година. Знаем, че счупеното носи щастие, но не и в полунощ, когато изпращате старата 2014 и посрещате новата 2015. 

Не плачете, дори от радост. Бъдете усмихнати, щастливи, защото ако има тъга в очите ви, тъжна ще бъде цялата ви година. 

За посрещането на празника напълнете шкафовете с лакомства. Новата година не бива да се посреща с празни шкафове, за да не бъде празна и тя.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase