Снимка: outnow.ch

Когато често казвате „не“ на новите перспективи и възможности в живота си, вие пречите на себе си. Вместо да работите за своето усъвършенстване, вие спирате развитието си, като се самозаблуждавате с различни извинения. Вашето подсъзнание постепенно свиква с тях и вие ставате по-малко уверени и по-страхливи. Ако се отървете от тези оправдания, вие ще бъдете в състояние да растете както психически, така и физически.
Заменете вашите извинения с положителни алтернативи.

Ето десет оправдания, които ви пречат да постигнете целите си:

1. Не разполагам с достатъчно ресурси.

Много хора са склонни да се оплакват от липсата на време, пари и възможности, за да бъдат щастливи. Всички тези точки са основа за съвършенство за един среден човек. Ако се концентрирате само върху вашите проблеми, вие никога няма да успеете в нещо. Богатите и успели хора винаги мислят позитивно и не се страхуват да започват нови неща и проекти, защото са сигурни, че имат повече от достатъчно време, знания и ресурси, за да се развиват.

2. Страх ме е.

Опитайте се да разберете, че страхът е просто несъществуваща илюзия, която ви носи нещастие. Поемете контрола над ума си и не позволявайте на въображението ви да създава плашещи картини в главата ви. Ако не можете да се справяте със страха, трябва да се опитате да напуснете зоната си на комфорт. Изберете дейности, от които се страхувате, и се изправете срещу тях лице в лице. Така ще се научите да се справяте с проблемите си, без значение колко големи изглеждат те.

3. Това е прекалено трудно.

Животът е пълен с предизвикателства. Трябва да разберете, че всеки вид успех изисква работа. Мъдрите хора обикновено са наясно, че хубавите неща искат търпение и усилия. Освен това, справяйки се с трудните неща в живота си, вие ще изпитате удовлетворение от самия себе си.

Останалите може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase