Кадър от филма "Американска схема"; Снимка: outnow.ch

В бизнеса може да срещнете всякакви хора. С някои ви се налага да работите, а други сами избирате. Когато ви предстои да наемете нов човек, помислете добре и не се ограничавайте само до неговото CV. Често взимаме в офиса си хора, които на пръв поглед изглеждат „нормални“, ала след някой друг месец показват истинската си същност – тази на глупака, профана, гадняря.

Прекарайте известно време с потенциалния си служител и извън офиса, защото тогава той ще излезе от замисления си идеален образ и ще ви покаже какъв всъщност е. Ако можете, проведете интервюто на някое неутрално място (заведение например), за да стане обстановката неформална и човекът да се отпусне.

Ето и за кои знаци да следите, за да не попаднете на гадняря, който после ще изпили не само вашите нерви, а и тези на останалите ви служители:

1. Оплюва другите

Само един глупак може да си помисли, че ще блесне в очите на колегите и клиентите си, като оплюва продуктите или личностните качества на другите.

2. Замърсява

Всеки, който хвърля боклуците си на земята и очаква някой друг да се наведе и да ги вдигне, може да бъде определен като нагъл и гаден тип.

3. Обича да бъде груб

Грубостта към подчинените и колегите и липсата на такт, без да му пука какво причинява на другите с думите си, е поредният знак, че си имате работа с гадняр.

4. Не оставя никакъв бакшиш

Прието е обслужващият персонал да бъде възнаграден за усилието си с някакъв бакшиш. Ако човекът срещу вас си брои стотинките до последно, без да остави и грам бакшиш, това не само показва, че е стиснат, а и липсата му на човечност и уважение към труда на другите. Искате ли да работите с такъв човек?


Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase