Снимка: sxc.hu

Почти всеки човек е бил в ролята на губещата любовна страна – той дава чувства, но не получава такива в замяна. Несподелената любов е може би едно от най-болезнените състояния. Доколко обаче цялото това страдание е оправдано и кога човек трябва да се откаже, ако се почувства отхвърлен?

Отговорът на този въпрос трябва да се потърси по-надълбоко, стигайки до психологията на влюбването. Ако сте тъжни и се чувствате зле, защото скоро са ви отхвърлили, след като прочетете настоящия текст, ще знаете точно какво трябва да направите.

Защо не трябва да се отказвате твърде бързо? Въпреки че при повечето хора желанието към другия човек идва още в самото начало, има случаи, когато на даден човек му трябва повече време, за да се отпусне. Също така съществуват много психологически фактори, които могат да повлияят благоприятно върху ситуацията. Ето и някои от тях:

1. Сближаване. Установено е, че хората, принудени да прекарват повече време заедно, започват да чувстват някаква странна близост помежду си. Това се случва дори в началото въпросните хора изобщо да не са се харесвали. Така че помислете има ли начин, чрез който да се сближите още повече с желания обект и действайте.

2. Пристрастяване. То има връзка със сближаването. Ако вие се държите страхотно с обекта на желанията си, глезите го и му обръщате внимание, това няма как да остане незабелязано. Дори в началото да не дава признаци, в един момент той или тя ще започва да изпитва нужда от вашето обгрижване. Много хора са се пристрастявали именно към личности, които никога не са смятали за потенциален партньор.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase