Снимка: sxc.hu

Почти всеки човек е бил в ролята на губещата любовна страна – той дава чувства, но не получава такива в замяна. Несподелената любов е може би едно от най-болезнените състояния. Доколко обаче цялото това страдание е оправдано и кога човек трябва да се откаже, ако се почувства отхвърлен?

Отговорът на този въпрос трябва да се потърси по-надълбоко, стигайки до психологията на влюбването. Ако сте тъжни и се чувствате зле, защото скоро са ви отхвърлили, след като прочетете настоящия текст, ще знаете точно какво трябва да направите.

Защо не трябва да се отказвате твърде бързо? Въпреки че при повечето хора желанието към другия човек идва още в самото начало, има случаи, когато на даден човек му трябва повече време, за да се отпусне. Също така съществуват много психологически фактори, които могат да повлияят благоприятно върху ситуацията. Ето и някои от тях:

1. Сближаване. Установено е, че хората, принудени да прекарват повече време заедно, започват да чувстват някаква странна близост помежду си. Това се случва дори в началото въпросните хора изобщо да не са се харесвали. Така че помислете има ли начин, чрез който да се сближите още повече с желания обект и действайте.

2. Пристрастяване. То има връзка със сближаването. Ако вие се държите страхотно с обекта на желанията си, глезите го и му обръщате внимание, това няма как да остане незабелязано. Дори в началото да не дава признаци, в един момент той или тя ще започва да изпитва нужда от вашето обгрижване. Много хора са се пристрастявали именно към личности, които никога не са смятали за потенциален партньор.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

11

Пак от 10

преди 8 години

Искам да кажа, че какво привлича жената не е ясно. Може да бъде всичко. Интелект, липса на интелект, красота, грозота, криви крака, прави крака, мило отношение, готовност за подкрепа и какво ли още не. Но когато си мъж шансовете не са много и жените няма да могат да постигнат страст от обекта си само с упорство. Желание или ще съществува, или не. Междинни положения няма. Е това е критика към статията.

10

Анонимен

преди 8 години

пак от 10Т.е. ако мъж се откаже рано, означава, че си бройка. Боли, ... но какво те бърка.. да прави каквото иска. Когато жена е влюбена и не получава отзвук, боли повече, но шансът да задълбочиш нещата без да си жертва е много малък. Може само да те третира като ***, да те употребява по предназначение ...и толкова! За други си принцеса, но за него, мъжът на който си сложила ореол - не. Боли повече! Общо взето само мъжете имат полза да са настойчиви. Само те могат да получат точки за това.

9

Анонимен

преди 8 години

Привличането не се случва всеки ден. Може да се случи прекалено рядко. Само 2-3 пъти, но все пак не съм на финала, така че..Т.е. никой не знае къде се намира. Може да са повече пъти. Но...когато е факт (привличането), какво да се прави? Не искам да досаждам, искам просто да съм редом, но пак те отхвърлят. А доста редовно отхвърляш. Ами сега? Ако мъж се откаже рано, означава, че интересът не е достатъчно силен. Но шанс има. Според мен при отхвътлените жени е много по-малък. Той просто не си пада