Снимка: sxc.hu

Да скъсаш с гаджето, към което все още изпитваш силни чувства вероятно е едно от най-трудните предизвикателства в живота. Понякога, обаче, болката, която ще си причините един на друг, опитвайки се да останете заедно, може да бъде много по-голяма и незаличима.

Има връзки, в които любовта и страстта не са достатъчни. Връзки, в които и двамата души са нещастни, въпреки силните си чувства. Връзки, в които единият е нещастен, въпреки силните си чувства към другия...

Истината за любовта е следната: Тя е чувство, което получаваш, когато срещнеш някой, който е в състояние да задоволи твоите психологически и физически потребности. След като разберете този факт, ще бъдете в състояние да скъсате с лицето, което не задоволява вашите потребности, дори и все още да го обичате.

Ето и 10 съвета по темата, които може да са ви полезни:

1. Вземете решението

Вземете ли веднъж решението да се разделите с човека, който ви прави нещастен, макар и да го обожавате - придържайте се към това решение. Колкото и да разговаряте с любимия, колкото и да се опитвате да намерите някаква спасителна сламка, за която да се хванете, ако нещата не вървят от доста време, най-много да удължите агонията, ако не се разделите веднага.

2. Бъдете честни един към друг

Говорете с партньора си и му обяснете защо не можете да бъдете с него повече. Честното общуване е ключът към подобна развръзка. Ако му се аргументирате добре, може и той/тя да разбере и да се съгласи с мотивите ви. Освен това така ще пощадите чувствата си, а може дори и да съхраните приятелството по между си.

3. Не си крещете

Излишно е да правите драми – да плачете, да крещите, да се обиждате. Така само ще влошите ситуацията. Опитайте се да бъдете силни и спокойни. Ако наистина ви е грижа за другия, ще искате след време да можете да го погледнете в очите, нали?

4. Разделете всичките си общи вещи

Ако твърдо сте решили да се разделите с любимия, най-добре ще е да си разделите и всичките общи вещи. Ако досега сте обитавали съвместен дом, един от вас ще трябва да се изнесе, така че направете списък с това, което всеки от вас ще запази. По този начин ще избегнете някакви болезнени, бъдещи посещения от партньора си с цел да си вземе нещо забравено.

5. Споделете си и вината

Кажете на човека, когото зарязвате (дори и вината да е основно в него), че поемате своята отговорност за неуспешната ви връзка. В крайна сметка, не е лошо да проявите уважение и да запазите някакво доверие по между си.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase