Снимка: sxc.hu

Ако се съди по поведението на модерното общество, повечето хора мечтаят да са богати и по-голямата част от съзнателния си живот, прекарват в опити да станат такива. Този култ към материалните блага може и да е в основата на потъпкването на моралните ценности, но така или иначе е факт.

Повечето хора, обаче, не разбират от пари и не могат да боравят правилно с тях. Или не знаят как да ги получат, или, ако в един момент ги получат, не знаят как да ги запазят и умножат.

Ако и вие сте заинтересувани от забогатяването, ще ви дадем една простата формула за това. В действителност, ако я следвате почти сигурно е, че ще влезете в най-знатната прослойка на обществото.

Кой е най-лесният начин за забогатяване?
Той, разбира се е, да сте се родил богат. Ако сте с фамилия Хилтън, Гейтс или Уиндзор, за вас животът е сладък, но 99,9999% от населението няма този късмет. Другият най-лесен вариант е да спечелите от лотарията (тотото).

И говорейки за лотарии, имайте предвид, че ако разчитате на хазарта, то почти сигурно е, че никога няма да забогатеете, а най-много да прахосате и това, което имате.

Ако разчитате да забогатеете и чрез някакво творчество имайте предвид, че гениите са наистина малко и по-голяма част от творчески настроените индивиди, по-скоро остават бедни. Не казваме, че не трябва да следвате мечтите си. Но все пак тази статия не е за най-забавния начин за забогатяване, а за най-лесния.

Ето я и системата:

Стъпка 1: Намерете си добре платена работа
Това е най-трудната стъпка и отнема няколко години упорита работа, за да израстете в кариерата. Това, обаче, е почти гарантиран начин да си набавите един добър доход, който после постепенно да умножавате.

Стъпка 2: Запознайте се добре с данъчната система
Или по-точно си намерете добър счетоводител, който да знае как законно да намали вашите данъци.

Стъпка 3: Спестявайте 20% от доходите си
Каквото и да ви коства това, като си получите фиша за заплатата (или превода) веднага изтеглете 20% от него и вкарайте парите в спестовен влог с добра лихва (най-добре да не можете да ги теглите). Много банки могат да направят това автоматично и да превеждат част от заплатата ви директно в този влог. Дръжте тази спестовна сметка, далеч от всичките си разходи.

Стъпка 4: Инвестирайте в нещо сигурно
Инвестирайте част от парите от спестовния влог в акции, имоти или злато, където има минимален риск от загуба. Посъветвайте се със специалисти.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase