Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Един човек е загинал, а двама са били ранени при руска атака през изминалата нощ в украинската Харковска област, съобщи днес в приложението "Телеграм" управителят на областта Олег Синегубов, цитиран от Ройтерс.

При удар по почивен комплекс в Змиевски район, в централната част на областта, е загинал един мирен гражданин, а двама души са били ранени, уточни Синегубов.

Ройтерс отбелязва, че не може да провери по независим път тази информация.

Както Русия, така и Украйна отричат да вземат на прицел цивилни при бойните действия.

Харковска област, която граничи с Русия, и град Харков - административен център на областта - са обстрелвани почти ежедневно, като в последните седмици атаките станаха по-интензивни, след като руските сили предприеха ново настъпление в района, посочва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Мара общата

преди 3 месеца

Било е седалище на триста наемници,а цитираните пострадали са мирни граждани и затова трима в близост до обекта.Бомбата е била ФАБ 1500 и при тон и половина взрив всеки да си гадае колко са дали фира.За полигона ЯВОРСКОЕ край Льов на 29.05.2024 Г. ПРИЗНАВАТ ЗА НАД 100 дали фира,но и на него е имало над 300 украински военни и натовски инструктори след попадение на ракета "Кинжал" и няма как да скрият броя на загиналите натовски инструктори.Според местни никой не е излязал жив от полигона.

33

Хи хи

преди 3 месеца

Абе кво стана с 62-то милиарда долара, някой знае ли куда ушли ? урките да не са ги изпапали вече ?

32

Не са

преди 3 месеца

До Христо Христов Техни са си от новите попълнения "мирни граждани". Те са си били мирни, преди наборните отряди да ги награбят от улицата и да ги пратят на фронта.

fallback