Тялото на мъж от Аржентина, който изчезна по-рано този месец, беше открито в австралийска акула, уловена от местни рибари, съобщи АП.

По думите на Даниела Миятрус, която беше начело на операцията по издирването, семейството на 32-годишния Диего Бария е разпознало това, което е останало от тялото му, благодарение на видима татуировка. Бария е видян за последен път на своя високопроходим автомобил по крайбрежие в южната провинция Чубут късно вечерта на 18 февруари.

Повреденото превозно средство е намерено на 20 февруари на плаж близо до природната забележителност „Рокас Колорадас“, а издирването на Бария започва веднага след това.

Рано сутринта в неделя двама рибари улавят три австралийски акули близо до мястото, където е намерен автомобилът, и съобщават на бреговата охрана, че „намерили човешки останки в една от тях, когато ги почиствали“, уточни Миятрус. Семейството на Бария го е разпознало по характерна татуировка сред останките, добави тя. Властите продължават да разследват случая.

„Предполагаме, че Диего е претърпял катастрофа“, каза Миятрус. „Разследваме дали друго превозно средство е било замесено.“

Тялото на Бария ще мине и през ДНК тест, за да се потвърди идентичността му официално, каза в интервю с местните медии Кристиан Ансалдо, директор на полицейското управление в град Комодоро Ривадавия.

Дължината на австралийската акула, в която бяха открити части от тялото, е била 1,5 метра, добави Ансалдо.

Хипотезата на следователите в момента е, че Бария „е претърпял катастрофа и е бил повлечен“, уточни Ансалдо и отбеляза, че през уикенда, когато Бария изчезва, е имало силно приливно вълнение.

„Сърцето ми отиде с теб! Обичам те завинаги“, написа във Фейсбук Вирхиния Бругер, приятелката на Бария.
(БТА, Ада Ефтимова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase