Снимка: архив, БГНЕС

Германската столица Берлин от днес слага край на задължението за носене на предпазни маски в превозните средства на обществения транспорт, предаде ДПА.

Отпада и изискването за носене на маски във влаковете и автобусите, които пътуват на дълги разстояния. Очаква се още девет германски провинции да последват примера на Берлин.

Решението бе взето, след като някои политически лидери отправиха призив за отмяна на мярката. Германия отмени задължението за носене на предпазни маски в самолетите в началото на октомври миналата година, припомня ДПА.

Германските железници призоваха правителството да отмени задължението за носене на маски във влаковете, като изтъкна, че пътниците трябва да бъдат оставени сами да преценяват дали да носят маски.

От утре задължението за носене на маски на федерално ниво ще продължи да важи само в клиниките, в домовете за възрастни хора, в лечебниците и в други здравни заведения.

(БТА, Божидар Захариев)
 

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 месец

"Мъдрецът се учи от чуждите грешки, умният от собствените си, а глу_павият никога не се учи." Щом днес все още има хора, които не разбраха какво се случи покрай Ковид, значи си заслужават ваксинката. Наречи го ваксър и повече не го обиждай хахаха

16

Анонимен

преди 1 месец

"Мерките са заради неваксинираните. Стига мерки! Стига сме ги пазили!" - Неваксинираните никога не сме искали мерки или разни ваксъри да ни пазят. За целта си имаме имунна защита. А вас ваксърите ви съветвам да се бустеризирате колкото се може по-често. Плюсовете за обществото ще са повече от минусите, ако ваксърите се боцкате по-често... :) ...

15

Анонимен

преди 1 месец

Мерките са заради неваксинираните. Стига мерки! Стига сме ги пазили!