Снимка: архив, БГНЕС

Осем души са били застреляни, а други трима са били ранени при безразборна стрелба снощи на парти за рожден ден в южноафриканската Източна Капска провинция, предаде Ройтерс, като се позова на местната полиция.

Двама въоръжени мъже са стреляли по гостите, събрали се на парти за рожден ден, се казва в изявление на южноафриканската полицейска служба.

Полицията заяви, че все още не са извършени арести и че разследва обстоятелствата около инцидента. Още не е установена самоличността на убитите и ранените, но сред тях е бил и домакинът на партито.

"Тези жертви са били убити от престъпници и ние няма да се успокоим, докато не разберем какво се е случило и кой е отговорен за (това) коравосърдечно и хладнокръвно нападение над нищо неподозиращи жертви", заяви комисар Номтетели Лилиан Мене.

По-късно днес министърът на полицията Бхеки Селе и националният комисар на полицията Фани Масемола ще пристигнат на мястото на масовото убийство, се казва в друго изявление на полицията.

Новият случай на стрелба с много жертви е продължение на поредицата масови убийства, потресли миналата година страната, отбелязва Ройтерс. През юли въоръжени нападатели убиха 19 души при случайни стрелби в рамките на няколко часа. В РЮА, страна с 60-милионно население, се отчита едно от най-високите равнища на убийствата в света, като всяка година жертва на такова престъпление стават около 20 000 души.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase