Снимка: БГНЕС/EPA

Двама белгийски военнослужещи от ВВС са били арестувани в сърцето на европейския квартал на Брюксел за притежание на боеприпаси при сюрреалистичен инцидент, който до голяма степен е останал незабелязан миналата събота, съобщи говорител на прокуратурата в Брюксел, предаде "Политико".

Свидетели от мястото на събитието разказаха, че арестите са извършени в непосредствена близост до седалището на Европейската комисия, на улица "Архимед", в апартамент, намиращ се в близост до кафене "Берлемон", любимо място на служители от европейските институции.

"Двамата души бяха задържани, изслушани от полицейските служби и след това бяха освободени", заяви говорителят, потвърждавайки съобщения от белгийските медии.

Говорителят не беше "в състояние да потвърди произхода на посочените боеприпаси" и заяви, че "разследването (продължава)", за да се установи откъде са дошли куршумите.

Според фламандския всекидневник „Нювсблад“ жители са видели двамата мъже да стрелят с огнестрелно оръжие от отворен прозорец и са се обадили в полицията. Оказало се, че оръжията са въздушни пистолети, установила полицията. Но при претърсването полицията открила над 200 боеприпаса, "предназначени за автомати, използвани от белгийските войски", съобщава „Нювсблад“.

Белгийската министърка на отбраната Людивин Дедондер заяви, че няма да прави "конкретни изявления" по случая, тъй като в момента той се разследва както от нейното министерство, така и от съдебните служби./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase