Футболната еуфория след победата на Мароко срещу Португалия на четвъртфинала на Световното първенство в Катар не мина без безредици. В Париж се стигна до бой между полицията и феновете. Напрежение имаше и в Лондон.

Още по темата
Мароко е първата африканска страна, достигнала до полуфиналите на Световното първенство по футбол. Историческата победа стана повод за радост на стотици хиляди мароканци по цял свят.

"Това е безпрецедентно. Мароко е на полуфинал на Световното първенство по футбол. Не мога да повярвам. Те го направиха. Да живее Мароко!", коментираха запалянковци.

От Лондон до Милано, от Бранденбургска врата в Берлин та чак до "Таймс Скуеър" в Ню Йорк - празненствата след победата почти навсякъде бяха мирни, но отново до напрежение се стигна в Брюксел, посочва Bulgaria ON AIR.

В Париж радостта на феновете също прерасна в сблъсъци между мароканските футболни запалянковци и полицаи. Феновете хвърляха пиратки срещу силите на реда, които отговориха със сълзотворен газ. Скеле, използвано за ремонт на сграда, беше срутено и разглобено на части, които бяха хвърляни по полицаите.

Френските власти съобщиха, че най-малко 74 души са били арестувани в резултат на сблъсъците. Местни медии коментират, че до напрежението се е стигнало заради дискриминация към мароканците от 2016 година насам, когато след терористични атаки в Брюксел и Париж загинаха 162 души.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

 

Коментари Напиши коментар

8

Гошо

преди 9 месеца

До СамоДа я запалят Толкова човешко гориво са насъбрали французите ,все ще се стигне до критичната точка

7

Анонимен

преди 9 месеца

Наблюдавате края на западния свят. На живо, от уюта на собствения си дом. Не забравяйте пуканките!

6

Анонимен

преди 9 месеца

Шенген-иристан празнуват.Толкова съм щастлива че все още не съм част това.Дано не станем.