Снимка: БГНЕС

Крадци, проникнали в музей в германския град Манхинг, провинция Бавария, са задигнали златно съкровище от келтския период на стойност милиони евро, предаде БТА като се позова на ДПА.

Кражбата е била извършена през нощта в понеделник срещу вторник, съобщи полицията. Крадците са проникнали в Музея „Келти и римляни“ в Манхинг.

Съкровището от 450 златни монети е било открито в града през 1999 г. Находката е била най-голямото откритие на келтско злато през миналия век. Съкровището е било публично изложено от 2006 г.
 

Коментари Напиши коментар

11

българка

преди 2 месеца

През последните 3-4 години гостите на баба Меркел се спукаха да крадат скъпоценности от музеите им - винаги в особено големи размери. За някои кражби дори не смеят да оповестят, нито да съобщят за извършителите им - нали са политкоректни ! То и без това в западна Европа музеите са пълни с крадени от други народи исторически ценности. Та откъдето дошло, там отишло. А преди 3 години откраднаха монета от 100 кг чисто злато от музей в Берлин.

10

Черния

преди 2 месеца

Еми браво на тях,за какво да работят цял живот и да ги дерат банките

9

Анонимен

преди 2 месеца

До азА на украинците по нашето черноморие ли да ги дадат антиките от Херсон?Не знам дали имаш пари за море, ама май не си ги виждал с какви ланци са тези бежанци