Кадър: архив, YouTube

Хиляди излязоха снощи по улиците на много градове в Източна Германия, за да протестират срещу енергийната политика на правителството, инфлацията и последиците от войната в Украйна, предаде ДПА.

Още по темата
По неокончателни данни в демонстрациите в провинция Мекленбург-Предна Померания са се включили около 7000 души. В Шверин и Нойбранденбург протестиращите са поискали Берлин да провежда енергийна политика в полза на хората, която да намали разходите им. Чули са се и гласове за спиране на доставките на оръжие за Украйна и вдигане на санкциите срещу Русия.

Само в Шверин, столицата на провинция Мекленбург-Предна Померания, са протестирали около 2400 души.

В провинция Саксония-Анхалт броят на демонстрантите е бил около 1000, като най-много са излезли по улиците на Хале и Магдебург. Някои са носили плакати с надписи: "Спрете лъжите за доставките на газ", "Не можем да спасим целия свят" и "Спрете експлозията на цените. За мир, свобода и просперитет".

В Тюрингия демонстрации е имало в Гера, Ерфурт, Йена и още няколко по-малки градове, а в Саксония - в Лайпциг и Дрезден. В Кемниц някои протестиращи са носили знамената на Саксония и Русия.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase