Снимка: БГНЕС

Чехия няма да издава хуманитарни визи на руснаците, които бягат от страната си, за да избегнат частичната мобилизация, обявена вчера от руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес.

"Разбирам, че руснаците бягат от все по-отчаяните решения, взети от Путин. Но онези, които бягат от страната си, защото не искат да изпълняват едно задължение, наложено им от собствената им държава, не отговарят на критериите за получаване на хуманитарна виза", заяви чешкият министър на външните работи Ян Липавски.

Чехия по този начин възприема различна позиция в сравнение с други страни членки на ЕС, по-специално Германия.

Чехия спря да издава визи за руснаци още след руската инвазия в Украйна, но после започна да прави изключения по хуманитарни причини.

Коментари Напиши коментар

30

32 руски боклук

преди 5 дни

България ви даде азбуката и религията. Както братята американци биха се изразилиGoFuckYourself.

29

Анонимен

преди 5 дни

До 32: И как за 5 века не прописахме на турски и още два на века на гръцки, но ми дрънкаш тъпотии пуснати от блатная. Или както маймунофонова се изказа че сме били само Софийска област. Ба си не образованите съветски маймуноподобни. И парите които нашите революционери са събирали от българскоъо население да се купят руските генерали пак са измислилица българска нали? Обединителя на славяните путкинов ще ни хвърля ракети и ще му слушаме пияндурниците налазили в Европа. Ей сега.

28

до 31

преди 6 дни

Ако не бяха Братята Руснаци,тука щеше да пишеш на турски.Оди си в не казвам къде...Защо пишеш на български?