Ковчегът на кралицата приключи последното си пътуване по историческата "дълга разходка" в Уиндзор.

Стотици военни се наредиха по маршрута, навели глави, докато държавната катафалка преминаваше, носейки ковчега на монарха.Това е дълбоко личен момент за местните жители, които гледаха на кралицата като на свой съсед и до голяма степен част от своята общност.

Гледката бе и много трогателна - това последно шествие на кралицата. След целия блясък на шествието в Лондон и в Ундзор има стотици хора, покрай които премина катафалката, но след портите на замъка не бяха допуснати външни лица. Ковчегът пропътува последните пет километра сам, далеч от погледите на гражданите, и пристигна на мястото, което Елизабет II наричаше дом и където тя и херцогът на Единбург прекараха локдауна по време на пандемията. И където, разбира се, тя седеше сама в параклиса "Сейнт Джордж" за погребението на съпруга си само преди година.

Не би било почит към кралицата без присъствието на любимите й коргита. Муик и Санди бяха забелязани да чакат процесията, носеща ковчега на кралицата до параклиса "Сейнт Джордж".

Те са последните две коргита, които кралицата е притежавала, преди да почине.  Сега те ще бъдат оставени под грижите на принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън.

Любимият кон на кралицата, Ема, също бе в Уиндзор, за да види монарха да минава покрай него.

 

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 месеца

Ще ги положат ли при нея в пирамидата?

14

Rifle

преди 2 месеца

Явно англичаните са си монархия и живеят с тая монархия ,това са лични отношения за смъртта на Кралицата и го преживяват като за близък човек. Българите не сме чак толкова жалостиви!никой няма да ревне нито за президент нито за министър пък камо ли за царя.

13

Анонимен

преди 2 месеца

Умилително!