Снимка: Pixo5, Pixabay

Поне петима души бяха спасени от кучета-спасители на плажовете в Лацио и Сицилия през централната седмица на август, съобщи агенция АНСА, позовавайки се на съобщение на Италианското училище за кучета-спасители (ИУКС) през уикенда.

Две момчета на 12 и 19 години бяха спасени от кучетата Робин Худ и Зевс на плажа в Джардини Наксос миналата събота, съобщи ИУКС.

Момчетата влезли в морето след футболна топка, издухана от вятъра, и бързо се озовали в течение, което ги понесло навътре.

Робин Худ, четиригодишен голдън ретривър, и Зевс, шестгодишен нюфаундленд, се впуснаха в действие и спасиха момчетата, след като майка им потърси помощ, казаха от ИУКС.

В Монталто ди Кастро близо до Витербо, в същия ден две сестри от Арецо на 12 и 15 години бяха спасени от Педро, седемгодишен голдън ретривър, и Мира, шестгодишен меден лабрадор, под аплодисментите на събралите се летовници.

Кучетата герои спасиха и 52-годишна местна жена, която беше засмукана в същата „дупка“ във водата по-рано през деня. /БТА/


 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 месеца

Браво на кучАта Гамелия.

2

до 1

преди 3 месеца

За да бъдем съвсем точни, почти всички животни са по-добри от повечето човешки същества.

1

Анонимен

преди 3 месеца

Браво на кученцата! Поредното доказателство, че някои животни са по-работливи и по-полезни от едни "хора". Ще ме банката, ако обясня кои.