Снимка: архив, БГНЕС

Броят на децата във Великобритания, ползващи електронни цигари, се е удвоил за последните две години, предупреди д-р Керълайн Джонсън, депутат от Консервативната партия и квалифициран лекар на обща практика, предаде ДПА.

На бизнес дискусия в Камарата на общините Джонсън констатира, че "ярките цветове" и "популярните аромати" привличат подрастващите, въпреки че тези устройства са забранени за тях.

Според нея изследванията сочат, че половината от децата, които ги ползват, признават, че ги купуват в магазини, а електронните цигари съдържат никотин, летливи органични съставки и химически аромати, вредни за деца. "Кога ще можем да имаме дебати с въпроси към правителството за това как да попречим на децата да използват тези устройства", попита лекарката.

Лидерът на Камарата Марк Спенсър отговори, че от нейно име ще се обърне писмено към министъра на здравеопазването, за да му обърне внимание за тези опасения.

Процентът на децата в Обединеното кралство, пушещи е-цигари се увеличава, като много от тях се влияят от социални медии като "ТикТок", сочат нови данни, цитирани от ДПА.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 месеца

При нас пушат истински.

9

Анонимен

преди 2 месеца

Едни с цигари, едни с водки, трети с особени дъвки, и т.н. и т.н.

8

Анонимен

преди 2 месеца

До До разбирачите, па кажи им го. Но нищо няма да постигнеш що дъртия русофил не е прочел нито ред смислен материал, но разбира от всичко и ей сега ще ти докаже колко е хубаво да пушиш тютюн със всичките му канцирогени и прочее. Има и друго, вейпа трябва да се различи от пушенето, съвсем различни неща са.