Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун и най-близките хора от обкръжението му обмислят репресии срещу длъжностни лица, които злоупотребяват с властта си и извършват „нездрави и нереволюционни действия“, съобщиха севернокорейски медии, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Тази информация бе разпространена на фона на опитите на Ким да гарантира по-голямо вътрешно единство в Северна Корея и по този начин да преодолее епидемията от КОВИД-19 и икономическите трудности, с които се сблъсква КНДР.

От съобщенията в севернокорейските медии не става ясно какви са "нездравите и нереволюционни" действия, обсъдени на заседанието на управляващата Корейска трудова партия вчера. Евентуални репресии срещу длъжностни лица, уличени в подобни деяния, може да са опит за затвърждаване на контрола на Ким над народа му и за сплотяване на хората около севернокорейското ръководство в условията на вътрешни трудности, смятат някои наблюдатели.

Ким и висшите партийни лидери обсъдиха "воденето на по-интензивна борба срещу неразумни и нереволюционни действия, включително злоупотреба с власт и бюрократизъм, разкрити сред някои партийни служители", съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Лидерът нареди да бъде укрепен авторитетът на партийната одитна комисия и на други местни системи за контрол на дисциплината, за да се насърчи "монолитното ръководство" на партията и "широката политическа дейност на партията чрез силна система за дисциплина", информира KЦТА.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

15

Ха ха

преди 3 месеца

Другото джудже... Дебелото... Много се е объркал че режимът му ще върви по тоя начин. Не може само той да гуляйства, а останалите партиици да го гледат и да се облизват. Затова и те трябва да са привилегировани и да са добре, за да може да се поддържа някакво статукво.

14

Анонимен

преди 3 месеца

Тука колко корумпета има за разстрелване....

13

Анонимен

преди 3 месеца

Пак ли ще ги разстрелва с оръдия??