Снимка: БГНЕС

На Велика събота в навечерието на Великден Благодатният огън слезе в Кувуклия - параклис в центъра на църквата „Възкресение Христово”, в която се намира пещерата на Гроба Господен, където има особено почитана от всички християни плоча, под която се намираше гробницата на Исус Христос.

През цялата история никой не е успял да разкрие тайната на чудото на Благодатния огън, въпреки многобройните опити.

Благодатният огън символизира светлината на Възкресението Христово, вярващите го смятат за светилище.

За втори път през последните 17 години българска делегация не пътува до Божи гроб за Благодатния огън. Възкресение Христово ще бъде посрещнато с пламъка от миналата година, който се съхранява на специално място.

Коментари Напиши коментар

14

ПорЦелан

преди 1 година

Една година ми изпадна пропуск от рапатрианти от България. Аз живеех в Яфо, а там имаше много от България. Та те имаха пропуски за точно когато се пали огъня. Тогава беше ред на гърците "да го палят" и след като излезе патриарха, едно арменче гепи огъня търти да бяга, обаче гърците го спънаха и почнаха да го ритат както си лежеше на земята. Много по-добро от "кеч мания" и ММА. Спасиха го от израелската погранична служба, иначе щяха да го убият.

13

Анонимен

преди 1 година

Напояват фитилите със смес от бял фосфор в органичен разтворител. Когато се изпари разтворителя - фосфора се самовъзпламенява от оксидацията.

12

Хах

преди 1 година

Безродните комуняси - атеисти наспамиха веднага новината. Техния бог *** е в бункера и се е насрал