Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на здравеопазването на канадската провинция Квебек се извини, след като публикува туит за актуалните случаи на ковид заедно с линк, който погрешка препраща към порнографския сайт Pornhub, предаде Франс прес.

Поради ситуация извън контрола ни линк с неподходящо съдържание беше публикуван на нашия акаунт в Туитър. Разследваме каква е причината. Съжаляваме за причиненото неудобство, написа министерството, след като премахна въпросната публикация.

Линкът трябвало да съдържа последните данни за пандемията във франкофонската провинция на Канада, която вчера регистрира над 3100 нови случаи и 26 починали с ковид.

„Порнхъб“ е един от най-популярните сайтове на планетата и е дъщерен на базираната в Монреал компания „Майндгийк“ (MindGeek), чиято централа е в Люксембург.

Профилът на „СантеКебек“ има над 100 000 абонати в социалната мрежа и се управлява от отдела за комуникации. Инцидентът не убягна от вниманието на потребителите, а многобройните реакции варираха от забавление през подигравки до досада.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase