Снимка: архив, БГНЕС

Бившият испански крал Хуан Карлос обяви намерението си да остане в Абу Даби, макар че предприетото срещу него неотдавна разследване в Испания, принудило го да замине за Обединените арабски емирства, беше прекратено.

Бившият крал пояснява, че предпочита по лични причини да остане в Абу Даби за постоянно. Той споделя, че в Абу Даби е открил спокойствие и допълва, че все пак ще посещава често Испания.

Още по темата
Хуан Карлос бе обект на три разследвания, които бяха прекратени поради липса на достатъчно доказателства, изтекла давност или пък поради имунитета му като държавен глава до 2014 г.

В рамките на най-голямото от тези разследвания прокуратурата се опитваше да установи от декември 2018 г. дали Хуан Карлос е получил комисионна през 2011 г. от испански консорциум за изграждането на железопътна линия между Мека и Медина в Саудитска Арабия.

"Давам си сметка за последствията за общественото мнение, които са имали събития от личния ми живот, и съжалявам за това искрено", пише Хуан Карлос в писмо до сина си  - крал Фелипе Шести, което бе направено обществено достояние.

Крал Фелипе Шести обяви, че разбира и уважава решението на баща си да остане в Абу Даби.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.