Снимка: Pixabay
Световният доклад за наркотиците и алкохола за 2021 г. (GDR2021) показва, че австралийците са най-пиещата нация в света, съобщава БГНЕС.
 
В доклада се посочва, че австралийците се напиват по-често от гражданите на други страни - средно 27 пъти годишно, което е почти два пъти повече от средната стойност за света - 15 пъти. 
 
Дания и Финландия също се нареждат в челната тройка по този показател. Установено е, че във всички страни мъжете се напиват по-често от жените. Най-големи са разликите между италианците, белгийците и швейцарците.
 
Австралийците също така пият алкохол средно два пъти седмично, или 106 дни в годината. Франция в таци класачия е начело със 132 ддни годишно, следвана от Нова Зеландия и Нидерландия – съответно на второ и трето място.
 
Ирландците, поляците и новозеландците са най-склонни да съжаляват за пиянството си - около 28%. В другия край на списъка са датчаните, австрийците и финландците. 
 
Най-честата причина за разкаяние е твърде бързото изпиване на твърде много алкохол. В почти всички страни жените съжаляват за употребата на алкохол повече от мъжете, с изключение на полякините и италианките.

Коментари Напиши коментар

32

ТЪп

преди 7 месеца

Айдеее и по пиенье не сме първи. Май само по смъртност.

31

daa

преди 7 месеца

А сега познайте защо точно тези страни-Австралия,Дания,Финладия? Ще дам жокер-Там хората са като "аскери",много дисциплинирани,спазват всички правила на морал и етика,за тях казаното "от високо" значи че е истина,не подлагат нищо на разсъждаване и логика. И опааа,излиза че най-много те се наливат като животни,за да избият по някакъв начин всичко това,което им се налага и за което не би трябвало да търсят елементарна логика,както се казва "трябва да се избият чивиите"

30

Анонимен

преди 7 месеца

Така сме се напили, че не сме разбрали, че се състезаваме. Що не казахте?