Снимка: Pixabay
Световният доклад за наркотиците и алкохола за 2021 г. (GDR2021) показва, че австралийците са най-пиещата нация в света, съобщава БГНЕС.
 
В доклада се посочва, че австралийците се напиват по-често от гражданите на други страни - средно 27 пъти годишно, което е почти два пъти повече от средната стойност за света - 15 пъти. 
 
Дания и Финландия също се нареждат в челната тройка по този показател. Установено е, че във всички страни мъжете се напиват по-често от жените. Най-големи са разликите между италианците, белгийците и швейцарците.
 
Австралийците също така пият алкохол средно два пъти седмично, или 106 дни в годината. Франция в таци класачия е начело със 132 ддни годишно, следвана от Нова Зеландия и Нидерландия – съответно на второ и трето място.
 
Ирландците, поляците и новозеландците са най-склонни да съжаляват за пиянството си - около 28%. В другия край на списъка са датчаните, австрийците и финландците. 
 
Най-честата причина за разкаяние е твърде бързото изпиване на твърде много алкохол. В почти всички страни жените съжаляват за употребата на алкохол повече от мъжете, с изключение на полякините и италианките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase