Снимка: архив, БГНЕС

Скай нюз съобщи, че британският държавният служител Сю Грей, която разследва събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун, е получила снимки на премиера Борис Джонсън съвсем близо с други хора с бутилки вино. Очаква се докладът на Сю Грей да бъде публикуван тази седмица, като това може да стане още днес, предаде БНР.

Скай нюз има информация, че от Даунинг стрийт още не са получили доклада. Би Би Си смята, че съдържанието на доклада едва ли ще бъде оповестено преди редовните за сряда „Въпроси към премиера“ в Камарата на общините, които започват в 14.00 часа българско време.

Още по темата

Борис Джонсън обеща да направи изявление веднага след публикуването на доклада.

Вчера лондонската полиция оповести, че започва разследване за евентуални нарушения на правилата на локдауна на Даунинг стрийт, което не би трябвало да забави доклада на Сю Грей.

Опозицията и някои критици от Консервативната партия на премиера заявиха, че ако има доказателство, че той е подвел парламента, това означава, че е нарушил министерския кодекс и ще трябва да подаде оставка.

Борис Джонсън каза, че е готов да бъде разпитан от полицията, за да се изяснят нещата, но не смята, че е нарушил закона.

Последните сведения, че Сю Грей е получила снимки на премиера, участващ в събирания на Даунинг стрийт с консумация на алкохол, идват по-малко от 24 часа след признание, че Борис Джонсън е празнувал рождения си ден през юни 2020 година по време на първия локдаун.

Преди това премиерът призна, че е присъствал на градинско парти през май същата година, но „съвсем за малко“ и че е смятал, че това е било „работна среща“.

Късно снощи лидерът на лейбъристите Киър Стармър каза, че „министрите трябва да се погледнат в огледалото и да се запитат защо продължават да подкрепят премиера, след като и полицията започва разследване“.
 

Коментари Напиши коментар

21

СС

преди 3 месеца

Чист турчин, там в Англия не ги знаят какви *** номера въртят ама почнаха да разбират...

20

Борис Джонсън

преди 3 месеца

е изключително ерудиран политик, който знае какво прави. Вижда реално плюсовете и минусите (pros & cons) на обществото и балансира нещата на Острова. Някакъв опонент от полит. лидери в БГ да виждате?

19

Анонимен

преди 3 месеца

Лицемер, лъжец и мaлoyмник! Дано го изритат по-скоро докато не е навредил безвъзвратно!