Снимка: БГНЕС

Най-малко петима протестиращи бяха откарани в ареста в столицата на Нидерландия Хага след протестите срещу въвеждането от днес на частичен локдаун заради коронавируса, предаде БТА като се позова на ДПА.

Протестите избухнаха снощи и прераснаха в сблъсъци с полицията през нощта.

Снощи премиерът Марк Рюте обяви, че от днес за три седмици в Нидерландия се въвеждат рестрикции заради коронавируса. Съгласно разпоредбите от днес ресторантите и магазините за стоки от първа необходимост ще работят всеки ден до 20 ч., а останалите магазини ще работят само до 18 ч. Ще се спазва дистанция от 1,5 метра, спортните събития ще протичат без зрители. Хората имат право да приемат до 4 души у дома си. Дистанционната работа се връща там, където това е възможно. Публичните прояви са отменени. Но училищата ще продължат да работят и на хората няма да се забранява да излизат от домовете си, както при пълен локдаун.


 

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 2 месеца

Тъмнокосите фашистчета на Запад умориха народа от локдауни. ДБ и Кирчо са филиала им тук . Мислете като гласувате!! Мислете..

49

дундьо

преди 2 месеца

До АнонименКафето е психоактивна субстанция(наркотик) - стимулант и взимащите го са пристрастени, взимащи слаб наркотик без да го осъзнават. Без да си изпият кафето не могат да функционират, също като наркоманите, които не си вземат съответния наркотик, така че истината е, че човечеството е наркоманизирано масово. Кафе, цигари, алкохол - всичко това са наркотици. Цигарите са стимулант, а алкохола е депресант. Почти всички хора са наркомани, но не го осъзнават или не искат да си го признаят.

48

Ками, тази новина

преди 2 месеца

беше публикувана няколко часа по-рано от колежката ти Е. В. във вашия сайт. И то със същата грешка - че Хага е столица на Нидерландия. Ако вие не сте достатъчно грамотни и достатъчно образовани, нямате ли си редактор, който да отговаря на критериите за журналист?