Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви, че служителите във всички фирми, работещи в страната, трябва да са напълно ваксинирани срещу COVID-19, за да могат фирмите да продължат да работят.

Още по темата

Ардърн отбеляза, че няма да има религиозни изключения от това правило, като на едва на по-малко от 100 души от петмилионното население на страната ще бъде позволено да пропуснат ваксинацията по медицински причини, предаде БНР.

В момента Нова Зеландия предлага имунизация само с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“.

Решението е част от плана на правителството за достигане на 90% ваксинации и преминаване от локдаун към нова система "светофар", когато става въпрос за ограничения.

Към днешна дата Нова Зеландия е регистрирала 5822 случая на COVID-19 и 28 смъртни случая, като през последното денонощия бяха констатирани нови 73 случая на COVID-19.

За сравнение - само в рамките на последното денонощие в България бяха регистрирани нови 5863 случая на коронавирус и 243 смъртни случая.

 

Коментари Напиши коментар

66

Не ме изненадва

преди 7 месеца

Новозеландците са най-тъпите парчета с които някога съм работил. Ако шефа им каже примерно да си наврят показалеца в носа, те ще го направят без да се замислят.

65

Да

преди 7 месеца

това е новата Религия, която се опитва да наложи ВАТИКАНА...Трансхюман общество...Нахилени безмозъчни роби...

64

Анонимен

преди 7 месеца

"Мангъропитеци и антиваксари ни обрекоха на мор." - Нали си се боцнал? Нали ваксинката пази? Щом пази, защо се притесняваш от НЕваксинирани? Аууу ами ако се окаже, че не пази и че само иди_отите са се набоцкали, тогава по-добре да има повече иди_оти, за да може ти да не изглеждаш толкова тъ_п в очите на хората. Затова ли искаш да се ваксинират повече хора?