Снимка: архив, БГНЕС

Марк Зукърбърг - главен изпълнителен директор на Facebook, отхвърли обвиненията, че компанията му пренебрегва безопасността на потребителите за сметка на преследването на печалби.

На изслушване пред Конгреса на САЩ бяха отправени обвинения, че Facebook поставя на преден план своята изгода и не обръща особено внимание на въпросите, свързани със сигурността.

Още по темата

Американските законодатели настояха регулаторните власти да разследват твърденията, че социалната мрежа оказва вредно въздействие върху психическото здраве на децата и подклажда разделения в обществото, отбелязва БТА.

Зукърбърг защити своята компания, като каза, че обвиненията противоречат на нейните цели.

"Аргументът, че от желание за печалба ние умишлено прокарваме съдържание, което прави хората гневни, е доста нелогичен", заяви той.

"Ние правим пари от реклами, а рекламодателите последователно ни казват, че не искат техните реклами да бъдат редом до съдържание, което е вредно и поражда гняв", заяви Зукърбърг.

"А не знам някоя технологична компания да тръгва да създава продукти, които правят хората гневни или депресирани", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase