Снимка: БГНЕС
fallback

Техеран ще възстанови достъпа на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) до камерите за наблюдения на ядрените съоръжения в Иран, обяви ръководителят на Иранската организация за атомна енергия (AEOI) Мохамад Еслами след разговори с генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси, предадоха световните агенции.

Договорено беше технически екип на МААЕ да пристигне в Иран, за да извърши необходимата работа с камерите, каза той.

Разбрахме се, че генералният директор на МААЕ да посети Техеран в близко бъдеще и да проведе преговори с властите, добави Еслами, цитиран от БТА.

Иран се съгласи да позволи на международните инспектори да инсталират нови карти памет в камерите за наблюдение на чувствителните си ядрени обекти и да продължат да снимат там, предотвратявайки по този начин дипломатически конфликт, отбелязва Асошиейтед прес.

Съобщението на Еслами обаче все още оставя регулатора в същото положение, пред което е изправен от февруари. Техеран държи всички записи от своите обекти, в момент когато преговорите за връщане на САЩ и Иран към ядрената сделка от 2015 година остават в застой във Виена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Ясно е!

преди 3 години

Само с камери няма да стане. Трябва да допуснат свободно и наблюдатели. При Байдън няма да го направят. Но пък пак ще очакват самолети с милиарди долари в кеш. Както преди при същата администрация. Само трябва да купят няколко картини-шедьоври от Хънтър и 10% за дъ биг гай. Както китайците правят. За да им излязат сметките.

2

Дават

преди 3 години

И Русия дава и България и САЩ.

1

Асан

преди 3 години

ФАЩ дава ли достъп до ядрени обекти :)))

fallback