Снимка: архив, БГНЕС

Силни ветрове спряха фериботите в Гърция. Туристическите агенции съветват гражданите преди пътуване да се информират за промени в разписанието, предаде кореспондентът на БНР.

Голяма част от фериботите няма да се движат днес заради силни морски бури, информират пристанищните власти в Гърция.

От пристанище Пирея се движат кораби само до няколко близки острова. От портовете Рафина и Лаврио повечето фериботни връзки  са спрени до края на деня.

Сутринта пуснаха едната фериботна връзка от Кавала за остров Тасос, но е възможно през деня транспортът отново да се прекрати поради очаквано засилване на вятъра.

Властите препоръчват всички, които са запланували за днес пътуване с ферибот в Гърция, поне два часа преди заминаване на кораба да се свържат с пристанищната охрана.

В Егейско море силата на вятъра достига до 9-та степен по скалата на Бофорт, което остави на котва много кораби на пристанищата.

Има предупреждение собствениците на яхти и лодки да не влизат днес в открито море.
 

Коментари Напиши коментар

2

Алексис Зорбас

преди 9 месеца

Яааа! Значи...не само аз съм мислел така . Откъде се пръкна това черничко сатанистче?То и Ципрас беше чешит,ама тоя го удари в земята.Пък и тия гърчуги....уж непокорни,уж с юнашки дух,пък допускат този "бафометец" да ги върти на опашката си ...цяла година. не ги обичам гърците...но покрай тоя..ги съжалявам.

1

Анонимен

преди 9 месеца

Сатаниста Мицотакис не разбра ли че заради неговия ковид - фашизъм, Бог наказва Гърция с всички тези природни бедствия! Гърците трябва да свалят Мицотакис и да спрат с ковид - фашизма, иначе ще изпитат цялата мощ на природата