Снимка: БГНЕС
Талибаните ще въведат забрана за музиката на обществени места в Афганистан. Причината била, че това противоречи на основните принципи на исляма. 
 
Това съобщи в интервю за "Ню Йоркт Таймс" официалният представител на групата Забихула Муджахид, предаде БГНЕС.
 
"Музиката е забранена в исляма", обясни той и допълни, че се надява на талибаните да не се налага да упражняват натиск, за да убедят населението да не прави такива неща.
 
Относно бъдещето на правата на жените в афганистанското общество Муджахид заяви, че "в дългосрочен план те ще могат да се върнат към ежедневните си дейности".
Още по темата
 
Действащият говорител на групата увери, че афганистанците, които се опитват да напуснат страната с паспорти и визи, ще могат свободно да влизат на летището.
 
Той даде гаранция и за безопасността на всички преводачи и други, които преди това са били наети от американската армия. Муджахид отбеляза, че талибаните са разочаровани от усилията на САЩ да евакуират афганистанските граждани.
 
"Те не трябва да се намесват в делата на страната ни и да ни лишават от човешки ресурси: лекари, преподаватели и други хора, от които имаме нужда тук", завърши Муджахид и добави, че в САЩ всички тези хора ще работят като миячи на чинии или готвачи, което според неговото мнение, е нечовешко.

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 месеца

Музика забранена, ама ония мити чакал вий по 5 пъти на ден от ракетата. Да ва и в промитите плоски мозъци.

27

наблюдател

преди 3 месеца

Ще се зърнем в каменната ера ако тия завладеят и Европа.

26

Талибан

преди 3 месеца

Бабаидьн наше момче