Снимка: БГНЕС

Властите в Джакарта предупредиха за възможна нова коронавирусна вълна заради активното разпространение на индийския щам. Губернаторът Аниес Басведан заяви днес, че е възможно ново затваряне, предава БГНЕС.

През последната седмица броят на активните случаи се увеличи с 50% и достигна 17,4 хиляди, каза Басведан.

Ситуацията в столицата изисква специално внимание и ако броят на случаите продължава да се увеличава, ще се наложи да се прибегне до крайни мерки, каквито бяха предприети през септември или февруари.

Още по темата

Според публикация на вестник "The Straits Times", индийският вариант на коронавируса (щамът Делта) е станал доминиращ в Джакарта и в някои градове на провинция Централа Ява, където живеят над 32 милиона души. От Министерството на здравеопазването информират, че за една седмица капацитетът на болниците е запълнен от 45 на 75%.

По време на пандемията властите в Индонезия не са въвеждали национален локдаун, а само местните власти въведоха определени ограничения по места. Най-сериозни бяха те в Джакарта, където епидемиологичната ситуация беше най-сериозна.

 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 месец

Стига с тия лъжи и измами няма никакъв вирус долни *** неви вярваме на нито една дума ковит и неви иска никакви ваксини забрана за всички ваксини

3

Анонимен

преди 1 месец

Заради тоя индийски "щам", заради който стремително и непрестанно намаляват активните случаи в Индия ли? Той май е ужким-много-страшен. Завивайте се добре

2

Ник

преди 1 месец

много сериозна ситуацията... 32 милиона, 17 хил. на седмица, към един на 2000 случая или 50 на 100 000. мангъров каза, докато не стигнат 200 на 100 000 няма епидемия. къде е проблема и защо искат мерки за 2000 заради 1 с настинка?