Снимка: БГНЕС

Девет полицаи са били ранени по време пропалестински протести пред израелското посолство в Лондон, се посочва в съобщение на Скотланд Ярд, цитирано от ТАСС.

Протестиращи са хвърляли огньове по полицаи и са се държали агресивно. Лондонската полиция определи тези действия за "напълно неприемливи". По време на сблъсъците са задържани девет демонстранти по подозрение за "нарушаване на обществения ред с използване на насилие" и още четирима за нарушаване на ограниченията, наложени във връзка с пандемията.

Скотланд Ярд подчертава, че съботните протести, преминали през централен Лондон, са били мирни. Атмосферата се е нажежила пред израелското посолство. Някои от протестиращите са се опитали да се изкачат над бариерите, блокиращи охраняваната улица „Кенсингтън Палас Гардънс“, където се намира израелското посолство, както и дипломатически мисии на много други държави.

Протестиращите са изтласкани от полицаи, по които са хвърляни бутилки и други предмети. Тълпата скандирала лозунги в подкрепа на палестинците и обиди към израелците във връзка с ескалацията на палестино-израелския конфликт. След сцените на насилие полицията е прекратила протеста.

Коментари Напиши коментар

26

Чавдар Михов

преди 4 седмици

Ния, престани да пишеш глупости, че ще взема и аз да хвърля един огън по теб, да видиш хубаво ли е.

25

Анонимен

преди 4 седмици

Ако съм на Кралицата веднага ги екстрадирам всички в пустинята. Неможе да правиш зулуми в чужда държава и да се биеш с полицията. Имаш си държава, кято имаш претенции отиваш и се биеш. Ама нали русияяя клоун борис обесняваше, колко са лоши Българи и Румънци.... сега да види истината

24

ww

преди 4 седмици

най правилният подход на едно правителство с такива протестиращи е взимане на паспорта изтриване от системата на кораба и в газа повярвайте ако се постъпва по този начин нито един няма да излезе,защото на никои не му се връща в мизерията.Ако се погледне в корена на тези протестиращи това са деца на хамадовци защото бедните хора от Палестина едва им стигат парите за храна а тези в Европа да чеда на богати финасирани от терористи