Снимка: Bulgaria ON AIR

Напрежението между Израел и Палестина рязко ескалира. Жертвите растат, а израелските военни и бойците от групировката "Хамас" атакуваха многоетажни сгради. В конфликта с загинали близо 43 палестинци, сред които и деца, и 6-ма израелци. Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно днес, за да обсъди ситуацията, след като разговорите в понеделник не дадоха резултат, предава Bulgaria ON AIR.

Ракетният обстрел между Израел и палестинската групировка "Хамас" не спира. В Тел Авив отново се чуват експлозии и сирени за тревога. Повече от 1000 ракети за 38 часа са изстреляни от палестински бойци, твърди Израел.

Още по темата

А нощното небе беше озарено от въздушните удари - за втори път от началото на поредния конфликт между двете страни.

Снощи 13-етажна сграда в ивицата "Газа", контролирана от "Хамас", рухна след бомбардировка. Друга многоетажна сграда рухна при израелски въздушен удар. Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви извънредно положение в централния град Лод, след като полицията обвини местното арабско малцинство в организирането на "мащабни бунтове".

Баща и дъщеря му са загинали в града, след като колата, в която са пътували е била ударена от ракета, изстреляна от Ивицата "Газа".

"Хамас" и друга групировка в Газа - "Ислямски джихад“, ще платят скъпо за войнствените си действия", заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

"Хамас" засили ракетния обстрел именно след израелските атаки по техни сгради.

"Готови сме да отговорим, ако Израел ескалира насилието. И ако иска да спре, също сме готови“, отговори лидерът на "Хамас" Исмаил Хания.
 
Стотици са извършените ракетни атаки. Това е най-сериозната ескалация в израелско-палестинския конфликт от войната в "Газа" през 2014 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase