Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна отбеляза годишнината от края на Втората световна война в Европа с посещение в село на границата с Русия, където напрежението нарасна неотдавна заради струпването на руски войски, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Володимир Зеленски посети вчера село Миловое в Източна Украйна с посланици на държави от ЕС и Г-7.
Украинците са се борили заедно с десетки народи срещу нацизма и със сигурност не са го направили, за да тръгнат пак на война 76 години по-късно и да загубят живота си, каза Зеленски по време на визитата.

Миловое се намира в Луганска област, голяма част от която от 2014 г. е под контрола на подкрепяни от Русия сепаратисти, наред със съседната Донецка област, предава БТА.

Над 14 хиляди души загинаха през седемте години конфликт между сепаратистите и украинските сили. Масирано струпване на войски и военни учения в Западна Русия край границата с Украйна предизвикаха тревога в Киев, преди Москва да обяви изтеглянето им.

При военния мемориал на възвишението Саур Могила, в контролираната от бунтовниците част на Украйна, демонстранти разпънаха 300 метрово знаме на кафяви и оранжеви ивици - цветовете на лентите на медала, присъждан на съветските войници, участвали във Втората световна война.


 

Коментари Напиши коментар

20

Славяните и ние

преди 1 месец

До Анонимен 19: "Това за славяните как щели да бъдат тор се опровергава от отношението на Германия към България"?Не е баш тъй. По това време официалната преса в България твърди, че ние, българите, изобщо не сме славяни. Не че е вярно, всички лингвисти казват, че езикът ни е славянски, но така са твърдяли. И сега могат да се чуят подобни спекулации в съответствие с русофобската опорна точка.

19

Ей хлопец

преди 1 месец

Почети повече,кога приключва ВСВ !Тя не свършва с превземането на Берлин!

18

Анонимен

преди 1 месец

ляхи, урки и шиптъри са трите най - отвратителни нации на света!гнусни националисти с просяшки манталитет и вечно оплакващи се от другите.